Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Szabadnapos rendőr fékezte meg az ámokfutót

Létrehozva:

Horváth András őrmester, aki elkapta a XVII. kerületi lövöldözőt | Forrás: Magyar Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Bedrogozott, riasztó pisztollyal lövöldöző ámokfutót szerelt le egy szabadnapos rendőr a 17. kerületben. Tettéért jutalmat kapott.

Hősként tisztelik Horváth András készenlétis rendőrt, aki szabadsága alatt akadályozta meg egy drogoktól bódult férfi ámokfutását. A pisztollyal hadonászó férfi két fiatalt támadott meg, lövés is eldördült. „Meg tudom különböztetni egy lövés hangját bármilyen más zajtól. A nyitott ablakon keresztül hallottam a robajt, majd közvetlen utána kiabálásra lettem figyelmes” – mesélte Horváth András őrmester a Magyar Rendőrség Facebook-oldalán olvasható beszámoló szerint.

Az őrmester ezután leszaladt a társasház elé, ahol egy fiatal fiú és lány rohant az irányába. „Megállítottam őket, és közöltem, hogy rendőr vagyok, majd kértem tőlük, mondják el, mi történt velük” – mondta a járőrvezető. A 16 éves fiatalok zokogva számoltak be arról, hogy egy férfi minden előzmény nélkül megtámadta őket. A fiút megütötte, a lányt fojtogatni kezdte, majd elővett egy fegyvert, és miközben menekültek előle, rájuk lőtt.  

„Magam mögé tereltem őket, és egy nagy méretű alumínium szemetes felé intettem, hogy annak a takarásában rejtőzzenek el. Tőlem mintegy 20 méterre felbukkant az ismeretlen férfi, elkezdtem futni felé. Tekintete zavarodottságot sugallt, mintha az áldozatokat vadászva fürkészte volna a terepet. Fején a lövészetekkor használt fülvédő volt. Nem lehetett hosszasan gondolkozni. Néhány másodperc is elég volt ahhoz, hogy felmérjem, nincs a kezében semmi, ezért azonnal a fegyvert kerestem. Láttam, hogy az övénél, a pólója takarásában dudorodik valamilyen tárgy” – folytatta a beszámolót.

Az őrmesternek végül sikerült elkapni és lefogni a tettest, a férfi zsebeit átkutatva talált még egy 9 cm-es pengéjű zsebkést. A fegyver tára csőre volt töltve, amit a rendőr kiürített, azonban utóbb kiderült, hogy csak gáz-riasztó pisztoly volt. A helyszínre érkező rendőrtársak a férfit újra átkutatták, ekkor akadt a kezükbe egy zacskó, amelyben amfetaminszármazékot találtak, így nem kizárt, hogy a férfi kábítószer hatása alatt követte el tettét. 

Horváth András őrmester a helytállásáért jutalomban részesült.

PH

Legnépszerűbb cikkeink