Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Folytatódik a szúnyogirtás

Létrehozva:

Kémiai hidegködképzéses technológiával végeznek szúnyoggyérítést a főváros XXII. kerületében, a Hárosi-Duna közelében 2021. június 30-án | Fotó: MTI / Mohai Balázs

A következő napokban 125 településen és hat budapesti kerületben folytatódik a szúnyoggyérítés – tájékoztatott a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A többi között a Balatonnál, a Velencei-tó környékén és néhány további Fejér-megyei településen, Sopronban és a Fertő-térségében, valamint a Duna mentén Budapesten, Baja, Mohács és Szekszárd környékén irtják a rovarokat. A fővárosban a III., IV., XII., XIII., XXI., és a XXII. kerületben lesz a héten szúnyogirtás.  A gyérítések pontos időpontja megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Közölték: az elmúlt hét változékony, esős, szeles időjárása nehezítette a szúnyogok elleni védekezést, ezért a kezeléseket sok esetben, például Szolnok környékén, el kellett halasztani, és a meghirdetett pótnapokon kell megvalósítani.

Előfordulhat, hogy az erre a hétre tervezett beavatkozások egy része is elmarad a változékony időjárás miatt; ezeket szintén később pótolják – írták.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a hétvégi felhőszakadások után rengeteg szúnyogtenyészőhely jött létre a kertekben.

Célszerű ezeket a kerti vízgyűjtőket (virágcserepek, vödrök, madáritatók, eldugult ereszek, vízelvezető árkok) kitisztítani, vagy cserélni bennük a vizet, hogy a szúnyogok ne tudjanak kifejlődni – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

MTI / PH

Legnépszerűbb cikkeink