Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nyolc év után vége: a lúgos orvosnak fizetnie kell

Létrehozva:

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Renner Erikának igazságot szolgáltatott a bíróság. Támadóját, a lúgos orvost, jogerősen is 25 millió forint kártérítés fizetésére kötelezték.

Bene Krisztián 2013-ban támadta meg volt barátnőjét, Renner Erikát – emlékeztetett a Telex a tárgyalásról készült beszámolójában. Mint írták, a férfi akkor a budai Irgalmasrendi Kórház főigazgatója volt és nem tudta elviselni, hogy a nő szakított vele. Bement a lakásába és egy injekcióval elkábította, megkötözte, majd maró lúgot öntött a nemi szervére. Az eljárásban résztvevő szakértők szerint Renner Erika már sosem élhet normális nemi életet.

A támadás után az orvost hamar elfogták, de aztán elengedték, majd megpróbálták megszüntetni a nyomozást. Végül Renner Erika panasza nyomán indult csak újra az ügy. A hosszú és fordulatokkal teli eljárás után a férfit jogerősen 11 év börtönre ítélték és eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától.

Most a Fővárosi Ítélőtábla pontot tett a kártérítési ügy végére is,

ugyanis helybenhagyta az elsőfokú döntést, miszerint az orvos köteles 25 millió forintot fizetni áldozatának, illetve a perköltséget az államnak. A büntetőügy során többször megvizsgálták az áldozatot, a bíró hét évvel később, a kártérítési eljárásban mégis azt kérte Renner Erikától, hogy vesse alá magát egy újabb nőgyógyászati vizsgálatnak. Ebből újra kiderült, hogy a sérülései maradandóak.

A lúgos orvos a per ideje alatt megpróbálta eladni mindenét, hogy ne kelljen fizetnie a nőnek. A bíróság azonban még időben zár alá vette a vagyontárgyait, így ha az orvos nem fizet magától, ebből fedezik a kártérítést.  

„Nyolc és fél év után nem nekem kellett megint bizonygatni, hogy ez tényleg megtörtént velem. Nyolc és fél év után végre valaki leírta az igazságot” – így reagált a Telexnek Renner Erika, miután kedden kiderült számára, hogy megkapja a kártérítési összeget.  Bene Krisztiánnak 15 napja van, hogy kifizesse a pénzt.

PH

Legnépszerűbb cikkeink