Kiemelt hírek

Hadházy Ákos: Zuglóban sokan óhajtják a változást

Published

on

Fotó: Dimény András

Az ellenzéki politikus úgy látja, egyre inkább színjáték-jellege van az ellenzéki előválasztásnak.

A mostani rendszer kizárja az újonnan érkezőket, a friss arcokat, az amúgy szükséges vérfrissítés lehetőségét – mondta független országgyűlési képviselő a 168.hu-n futó KeljfelJancsi című műsor csütörtök reggeli adásában.

Hadházy szerint az ellenzéki pártok egymás közt is megbeszélhették volna, melyik körzetben ki indul – ha viszont mégis megállapodtak az előválasztásban, akkor minden helyi szervezettel rendelkező pártnak kellett volna jelöltet indítani.

A független országgyűlési képviselő szerdán azt írta a Facebook-oldalán: lehangolta, hogy a napokban több parlamenti párt és az egyik miniszterelnök-jelölt is bejelentette, hogy az MSZP-s Tóth Csaba mellett áll ki az előválasztáson – annak ellenére, hogy Zugló jelenlegi parlamenti képviselője korábban a pártlojalitást előrébb helyezte, mint a korrupció elleni fellépést. 

Hadházy a KeljfelJancsiban ezt követően elmondta: a jövőben finomabban kell fogalmaznia az ellenzékkel kapcsolatban, azonban véleménye szerint számos ellenzéki képviselőjelölt, miniszterelnök-jelölt van, aki még mindig nem érti, miért éppen Budapest 08. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületében indul az előválasztáson. A Momentum képviselőjelöltje szerint Zuglóban sokan óhajtják a változást, ugyanis csalódtak Tóth Csabában: komoly ellenzéki munkára számítottak; hiába. Megjegyezte: indulásáról saját maga döntött. 

Voltak Zuglóhoz hasonló kerületek, ahol az MSZP-s vezetés nem kezelte jól a városrészt, az óbudai alpolgármester ügye például már az OLAF-nak is feltűnt – mondta Hadházy, aki elmondása szerint már a bejelentés előtti héten tudta, hogy Karácsony Gergely és a Demokratikus Koalíció (DK) is Tóth Csabát támogatja majd. Mindez viszont nem aggasztja, ugyanis nem a pártvezetőket, hanem a választókat kell meggyőznie. Ugyanakkor viszont mégiscsak lehangolónak nevezte, hogy a főpolgármester nem őt biztosította támogatásáról.

Hadházy Ákos mellett a Momentum és a Mindenki Magyarországa Mozgalom áll ki. A képviselő szerint azonban láttunk már olyan jelöltet, aki komolyabb háttérszervezet nélkül is nyerni tudott a legutóbbi (első) előválasztáson. Ezt a jelöltet Baranyi Krisztinának hívják, aki 2019 ősze óta Ferencváros polgármestere.

168.hu

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version