Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Sorban nyeri a díjakat Lakos Nóra első mozifilmje

Létrehozva:

Kerekes Vica a Hab című filmben | Fotó: AGAMedia

Párizsban öt díjjal jutalmazták a Hab című romantikus vígjátékot, a londoni Love Story fesztiválon pedig a legjobb játékfilm díját kapta.

Lakos Nóra Hab című romantikus komédiája a párizsi fesztiválon elnyerte a különdíjat és a legjobb rendezés díját is. A legjobb forgatókönyvért járó elismerést Fekete Fruzsina forgatókönyvíró, Lakos Nóra és Kerékgyártó Yvonne társforgatókönyvírókkal együtt kapta. Bartsch Katát és Steinhauser Andreát a legjobb castingért, míg Szurdi Juditot a legjobb látványért díjazták.

A magyar romantikus komédiát vasárnap tűzte műsorra a járványhelyzet miatt idén kizárólag online megrendezett francia fesztivál.

A Hab főszereplője, Kerekes Vica egy szenvedélyes és elszánt cukrászlány karakterét kelti életre, aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. A színésznőt nemzetközi szerepei mellett az Egynyári kalandból és az Apró mesékből is ismerheti a közönség. Filmbéli partnerét, a megrögzött nőcsábász és alkalmi vőlegénypótlékot jelentő fogorvost Mátray László játssza, aki többek között a Kojot és a Seveled című mozifilmekben volt látható.

A Hab Lakos Nóra első mozifilmje. A rendező rövid- és dokumentumfilmjei már több nemzetközi fesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat, rendezőként több sikeres reklámot és tévésorozatot, például a Tóth János című televíziós sorozatot jegyzi.

MTI

Legnépszerűbb cikkeink