Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Benedek Miklós először beszélt a fia haláláról

Létrehozva:

Interjút adott.

Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező volt Veiszer Alinda vendége legújabb műsorában – az adást a Telex szemlézte.

A csaknem egyórás beszélgetésben szó volt a szakmai pályafutása fontosabb állomásairól, a színművészeti főiskoláról, oktatói pályáról, a színészszakma felhígulásáról, de Benedek beszélt a családjáról, a szüleiről és a tavaly elhunyt fiáról, Benedek Tiborról is.

Benedek Miklós édesanyjáról azt mondta, nem voltak jóban. “Másként gondolkodtunk, másként nőttem fel”. Az édesapjával való viszonyáról pedig azt mondta: “Harmonikus volt. Harmonikus, igen. Azt hittem, hogy harmonikus, de – hát gyerek voltam. Aztán sok minden kiderült, hogy ez se volt úgy, hogy minden másképpen van”, majd elismerte volt, hogy csalódott az apjában: “Főleg abban, hogy képes volt, és öngyilkos lett. Azt nem értettem akkor, és nagyon mérges voltam”-mondta.

Benedek Tibor is így keveredett szóba. “Sokkal többet értem el, mint az apám, de annyit nem értem el, mint a fiam, Tibor”-mondta. 

A műsorvezető kérdésére, hogy mi jut eszébe Benedek Tiborral kapcsolatban azt mondta:

“Minden. Nemcsak ezek. Minden. A mosolya, az okossága, a tudása, az unokáim. És hát az önzés. Az elmúlás”, majd hozzátette azt tartja önzésnek: “hogy egyszer vége van. Mindannyiunknak. És nem azokkal, akikkel kéne. Hogy egy Börcsöknek miért kell meghalni? Nem tudom, igazságtalanság. Vagy hogy a Tibornak meg kellett halni, az igazságtalanság. Ebben nem léptem tovább”-mondta.

A színész az interjúban azt mondta rossz apának tartotta magát: “Rossz apa voltam, nagyon rossz. Önző, rossz apa voltam, és nagyon csélcsap. Jó, hát szerettem, de közel nem voltam olyan apa, mint a Tibor. Ő csúcsapa volt. Ő mindig jelen volt. Még azt is mondhatnám, hogy ő sokkal jobban egyeztette össze a szakmát a magánélettel. Én sose tudtam, mindig úgy éreztem, hogy többet adok a szakmának, mint családnak, a feleségemnek vagy a gyerekeknek”.

Benedek Miklós korábban is sokszor hangoztatta, hogy úgy gondolja nem volt jó édesapja a fiainak. Ezt egyébként Benedek Tibor gyakran megcáfolta. Többször elmondta, nem érti miért mondja ezt az édesapja, mert nem igaz.

 

 

Legnépszerűbb cikkeink