Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Elvált férjétől a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter

Létrehozva:

A miniszter vagyonnyilatkozatából derültek ki a válás fejleményei.

Elvált a férjétől a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter – vette észre a fejleményt a Blikk Mager Andrea vagyonnyilatkozatában. A dokumentumhoz már nem csatolta házastársa, Bártfai Béla vagyonbevallását.

Korábban a 168 óra is hasonló következtetésre jutott, hogy az első Orbán-kormányban a MIniszterelnöki Hivatal államtitkáraként dolgozó Bártfai és Máger házassága véget ért, mégpedig a Wichmann-kocsma azóta elvetett lebontása kapcsán. Az épületet megvásárló Rum Garden Kft. egyik tulajdonosa közösen tulajdonolt egy másik céget Bártfaival. A budapesti Kazinczy utca 55. szám alatt álló házat végül nem bontják le, műemléki védelmet kapott.

A válás alaposan átrajzolta a miniszter vagyoni helyzetét. A II. kerületi 160 négyzetméteres lakását Mager – aki a lapnak sem kívánt beszélni válása okairól – lecserélte egy XII. kerületi 134 négyzetméteresre, eltűntek a vidéki földjei, de lett két 62 négyzetméteres II. kerületi ingatlana, egy garázsa és egy 192 négyzetméteres siófoki lakása. El is adósodott: míg a tavalyi bevallása szerint 97 millió forint megtakarítással rendelkezett, amit nem terhelt semmilyen hitel, most hiába nőtt 127 millió forintra a vagyona, 140 millió forint tartozása is van a bevallása szerint.

 

Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink