Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Perli a Baranyi Krisztina vezette kerületet a ferencvárosi szociális foglalkoztató leváltott vezetője

Létrehozva:

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Sebők Endre első körben nem fogadta el a IX. kerület kártérítési ajánlatát.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Baranyi Krisztina a múlt héten szerződésszegésre hivatkozva azonnali hatállyal felbontotta a ferencvárosi Pinceszínház igazgatójának egyébként 2023-ig szóló szerződését, miután kiderült, Soós Péter oktatói munkát vállalt a Vidnyánszky-féle SZFE-n. Soós elismerte, hogy hibázott, s az Indexnek azt is elmondta, ha a kerület új pályázatot ír is ki a színházvezetői pozícióra, arra ő már nem aspirál.

A Ferencvárosi Szociális Foglalkoztató és Ellátó Közhasznú Társaság korábban ugyancsak kirúgott egykori ügyvezető igazgatója, Sebők Endre viszont munkaügyi pert kezdeményezett egykori munkáltatójával szemben. (Sebők egyébként a Feszofe élére történt kinevezése előtt a Fidesz önkormányzati képviselője volt.)

A Feszofe Kft-nél az önkormányzat még tavaly nyáron folytatott átfogó vizsgálatot, melynek során kiderült, hogy a cég

az Önkormányzattal kötött közszolgáltatási szerződés ellenére 2014 és 2018 között rendszeresen külsős cégekkel végeztetett el olyan munkákat, amelyeket a Feszofe saját személyi és eszközállományával is megcsinálhatott volna. 

Ezzel és más döntéseivel a cég a IX. kerületnek összesen 32 millió 50 ezer forint kárt okozott Baranyiék szerint.

Sebők Endre szerint azonban jogtalanul távolították el őt a pozíciójából. Ezt például azzal támasztotta alá, hogy az alperes önkormányzat már az első tárgyalási napon peren kívüli egyezséget szorgalmazott ügyében. Ferencváros jogi képviselője már a fizetendő kártérítés mértékét is meghatározta,

a Feszofe egykori igazgatója azonban elfogadhatatlannak nevezte az elmaradt 12 havi munkabér feléről szóló ajánlatot.

Hogy a Sebőköt felmentő testületi döntés egyébként első körben nem is kapta meg a szükséges többséget a kerületi közgyűlésben, arra látszik utalni, hogy veszített stabilitásából a  Baranyi Krisztina független polgármester mögött meglévő többpárti támogatás.

Az elsőfokú eljárás az önkormányzat újabb ajánlattételéig szünetel.

 

Legnépszerűbb cikkeink