Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Nagyobb bírság és akár fél éves bezáratás várhat a korlátozások ellenére kinyitó vendéglátósok

Létrehozva:

Az elmúlt hetekben egyre több országban fogyott el a vendéglátósok türelme, köztük Magyarországon is, ám míg Lengyelországban figyelembe vették a követeléseket, itthon tovább szigorítottak.

Egy péntek éjjel kiadott kormányrendeletből derül ki, hogy mostantól szigorúbb büntetésre számíthatnak azok a vendéglátósok, akik a járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket megszegik. 

Amennyiben valaki helyben való fogyasztásra kinyitná a vendéglátó egységét, és erről a rendőrség tudomást szerez, az üzletet hat hónapra bezárathatják ideiglenesen. Ha annak üzemeltetője újra kinyit, egy évre nőhet a bezáratás időtartama. Emellett mindkét esetben dönthet úgy a rendőrség, hogy a teljes vendéglátói tevékenységétől is eltiltják, így az esetleges egyéb cégei sem foglalkozhatnak vendéglátással fél vagy egy évig.

A bírság összege is emelkedett: eddig százezer forinttól egymillió forintig terjedő bírság kiszabására volt lehetőség, valamint 1 naptól legfeljebb 1 évig tartó ideiglenes bezáratásra. Ezentúl amennyiben valaki a bezáratás ellenére újra kinyit, egymilliótól ötmillió forintig terjedő bírságra számíthat. A veszélyhelyzet ideje alatt egyes gazdaságvédelmi intézkedésekről szóló kormányrendeleteket is módosította a kabinet, melynek értelmében a bértámogatási intézkedések tovább fennmaradnak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta, hogy megérti a vendéglátósok helyzetét, mégis türelmet kér tőlük. Emellett azt ígérte, hogy a lazításokat a vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozások enyhítésével kezdik majd. 

(Index)

Legnépszerűbb cikkeink