Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Eszetlen összeget követel a szavazógép-gyártó Rudy Giulianitól

Létrehozva:

Átszámolva 328 milliárd forintra perelte a szavazógépeket gyártó cég.

A pert Dominion vállalat indította Rudy Giuliani, Donald Trump ügyvédje ellen elnökválasztással kapcsolatos csalásokra vonatkozó kijelentései miatt.

 Az egyik washingtoni szövetségi bíróságon benyújtott kereset szerint a volt New York-i polgármester rágalmazást követett el,  ezzel komolyan ártott a cég hírnevének és anyagi hasznot is húzott hamis állításaiból.

Két héttel korábban a Dominion hasonló keresetet nyújtott be Sidney Powell ügyvéd ellen, aki Giulianival együtt ahhoz a jogászcsapathoz tartozott, amely erősen vitatott eszközökkel igyekezett megfordítani Trump választási vereségét.

Giuliani és Powell nyíltan azzal vádolták a Dominiont, hogy a szavazógépeiben használt szoftverrel a november 3-i elnökválasztást Trump demokrata párti kihívójának, Joe Bidennek a javára manipulálta.

A dpa német hírügynökség szerint a két jogász nem támasztotta alá állításait bizonyítékkal, hanem összeesküvés-elméleteket szőttek, miszerint a csalás Hugo Chávez néhai venezuelai államfő környezetéhez vezethető vissza, a választási eredmények meghamisítására indított kereseteikkel pedig nem értek el sikert. Az amerikai választási hatóságok visszautasították a csalással kapcsolatos vádakat. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink