Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Újra házkutatási paranccsal érkeztek Glambos Lajos házához a nyomozók

Létrehozva:

A hatóság munkatársai nem a mulatós királyt, hanem feleségét, Boglárkát keresték egy többmilliós áfacsalási ügy miatt.

Csütörtök hajnalban tartott a rendőrség házkutatást Galambos Lajosék mocsai otthonában – írta meg a Blikk. A lap később megtudta, hogy a rendőrök nem is Lajcsit, hanem a zenész feleségét, Galambos Boglárkát keresték egy sokmilliós áfacsalási ügy miatt. Galambos Lajos a házkutatás időpontjában nem is volt otthon. 

A család ügyvédje, dr. Fröhlich Krisztián a lapnak azt mondta, hogy a zenész felesége 2016-ban eladta az egyik fővárosi cégét, nemrég pedig annak tulajdonosaival szemben indult nyomozás. A hatóság megvizsgálta az adásvételt, Boglárkával szemben pedig iratlefoglalást hajtottak végre. A mocsai házban főkönyvi kartonokat, pénztárgépekkel kapcsolatos dokumentumokat és számlákat kerestek.

A Blikk értesülései szerint, Lajcsi nemrég külföldre utazott, hogy ott ünnepelje hétfőn esedékes, 60. születésnapját. A Borsnak a zenész korábban azt mondta az utazásról, hogy „zarándokút lesz”, ahol szem­benéz az elmúlt évek történéseivel, illetve számot vet az életével.

Mint ismert Galambos Lajos ellen 2017 januárja óta folyik eljárás, a vádirat szerint a becslések alapján 30 millió forint értékű áramot, 4,7 millió forint értékű földgázt és 16 millió forint értékű vezetékes vizet tulajdonított el a különböző ingatlanjaihoz. A Budaörsi Járási Ügyészség kettőtől tizenkét évig terjedő szabadságvesztés kiszabását indítványozta vele szemben. Galambos ártatlannak vallja magát.

Legnépszerűbb cikkeink