Nagyvilág

Az FBI megtudta kinek akarták eladni Pelosi ellopott laptopját

Published

on

Állítólag az orosz hírszerzésnek akarta eladni sikertelenül Nancy Pelosi gépét egy férfi

Az amerikai képviselőház demokrata párti házelnökének, Nancy Pelosinak a laptopja a Capitolium ostroma során tűnt el, a zavargások egyik fiatal résztvevője lopta el. 

Az FBI helyi idő szerint vasárnap este nyilvánosságra került vádindítványában kezdeményezte a 22 éves pennsylvaniai Riley June Williams őrizetbe vételét garázdaság és az amerikai törvényhozás épületébe történt erőszakos behatolás miatt. Ugyanakkor tolvajlás nem szerepel a vádpontok között.

A gyanúsított jelenlegi tartózkodási helye nem ismert, feltehetőleg szökésben van. A fiatal nő a Capitolium január 6-i ostroma során készült több felvételen is látható Pelosi irodájának közelében.

Az FBI egy szemtanúra hivatkozva úgy tudja, a gyanúsított a házelnök laptopját egy oroszországi barátjának akarta elküldeni, aki aztán a készüléket az orosz Külső Hírszerző Szolgálatnak (SZVR) adta volna el, de mindez ismeretlen okból kudarcot vallott. A szemtanú állítása szerint a laptop még a nő birtokában van, vagy már megsemmisítette.

Január 6-án este Donald Trump több száz híve megostromolta a Capitoliumot, miután az amerikai elnök egy közeli, szabadtéri gyűlésen tartott beszédében feltüzelte és arra buzdította őket, hogy menjenek a kongresszus épületéhez, ahol Joe Biden demokrata párti megválasztott elnökre leadott szavazatok elektori hitelesítése zajlott. Öten haltak meg az erőszakban, köztük a capitoliumi rendőrség egyik tagja.

MTI

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version