Magyarország

Vasárnap akár mínusz 15 fokos hideg jöhet

Published

on

Három keleti megyében adtak ki vészjelzést az extrém hideg miatt.

Ma estétől az ország döntő részén beborul az ég, és többfelé számítani lehet hószállingózásra, havazásra –írja a met.hu.

Vasárnap délelőtt nagyrészt borult idő várható, még több helyütt hullhat hó, a délutáni, esti óráktól csökken a csapadék esélye, egyre többfelé felszakadozik, csökken a felhőzet. Az északnyugati szelet a Dunántúlon sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik, éjszaka azonban átmenetileg mérséklődik a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és -10 fok között alakul, de északkeleten helyenként ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 0 és -6 fok között várható.

Vasárnap naplementét követően gyorsan hűlni kezd a levegő, hétfő reggelig az északkeleti megyékben van lehetőség -15 fok alatti hőmérsékletekre, főként a szélcsendes, hóval borított tájakon, ahol szakadozottabb lesz a felhőzet. Az extrém hideg miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adott ki vészjelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version