Magyarország

Gyenge intenzitású havazás is lesz ma

Published

on

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat / Facebook

Napközben az ország északi, északnyugati harmadán jellemzően gyengén felhős, napos idő valószínű, de dél felé haladva egyre több és vastagabb felhővel találkozhatunk.

 Ezeken a vidékeken hószállingózás, kisebb havazás, délkeleten átmeneti havas eső is előfordulhat, majd este már csak a délkeleti megyékben lehet gyenge havazás. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható, a naposabb északi részeken lesz a melegebb. Késő estére 0 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet írja a hétfői időjárásról a met.hu.

Az ország déli felén előforduló, jellemzően gyengébb intenzitású havazásból hétfő hajnalig a lehulló hó mennyisége általában 3 cm, helyenként (Baranya, valamint Somogy és Bács-Kiskun megyék déli részén) 5-10 cm körül alakul. Hétfő reggeltől átmeneti, rövid csapadékszünet valószínű, majd a déli óráktól újabb, többnyire gyenge intenzitású havazás kezdődik. A Dél-Dunántúlon és az Alföldön – hozzávetőlegesen a Kaposvár-Nyíregyháza városok vonalától délkeletre – a hószállingózásból, gyenge havazásból újabb lepel – 3,4 cm friss hó hullhat hétfő éjjelig.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version