Nagyvilág

A kikiáltási ár töredékéért kelt el Michael Jackson egykori otthona

Published

on

Az ingatlant 100 millióért is hirdették, a befektető végül 22 millió dollárt fizetett érte.

Michael Jackson egykori otthona, a Neverlend végül egy ingatlanbefektető kezében kötött ki – írja a BBC. Az elhunyt popsztár barátja, Ron Burkle 22 millió dollárért vette meg a kaliforniai ingatlant, pedig a 11 négyzetkilométeres telket eleinte 100 millióért kezdték árulni. Azóta többször is meghirdették, legutóbb tavaly került a piacra, 31 millió dollárért. Jackson 19,5 millió dollárért vette a telket 1987-ben, és karrierje virágkorában ott élt, közel húsz éven keresztül.

A Neverlandet Jackson a Pán Péterben lévő képzeletbeli sziget után nevezte el, ahol a gyerekek a történet szerint sosem nőnek fel. A telken egy igazi szórakoztató központot alakított ki állatkerttel, vásártérrel. Az 1990-es és 2000-es években több vizsgálat is indult azzal kapcsolatban, hogy a Neverlandben Jackson szexuálisan közeledett gyerekekhez. 2005-ben a Santa Barbara-i ügyészség azzal vádolta a popsztárt, hogy egy 13 éves fiúval volt szexuális viszonya. Jackson visszautasította a Santa Barbara-i ügyészség vádjait. Később ugyan felmentették, de az eset után már nem tért vissza Neverlandbe. 2009-ben Los Angeles-i otthonában drogtúladagolás okozta szívrohamban vesztette életét. A sztárt halála után több hasonló szexuális visszaéléssel is megvádolták, 2019-ben pedig dokumentumfilm is készült a visszaélések történetéről.

Az egykori Neverlandet ma már Sycamore Vally Ranchnek hívják, és Jackson halála óta széles körű átalakításon ment keresztül.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version