Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Megölt egy pap és egy apáca egy nővért

Létrehozva:

Életfogytiglant kapott az indiai pap és apáca.

A papot, Thomasz Kottoort és Szephi nővért az akkor 21 éves Abhaja nővér 1992-es meggyilkolása miatt ítélték életfogytiglanra – számolt be a Bar and Bench nevű jogi hírportál. A vádlottakat bűnösnek találták bizonyítékok megsemmisítésében is. Kottoor ellen pedig birtokháborítás miatt is vádat emeltek. Az ítélőszék Kottoort 650 ezer indiai rúpiás (valamivel több mint 2,6 millió forintos), Szephit pedig 500 ezer indiai rúpiás (valamivel több mint kétmillió forintos) pénzbüntetésre ítélte.

Az elítéltek várhatóan fellebbeznek. Egy harmadik gyanúsítottat – egy papot – még 2018-ban felmentettek.

Az elítéltek és az áldozat a Kerala állambeli Kottajamban található Knánája Katolikus Templomban dolgoztak. A nő holttestére 1992. március 27-én találtak rá, egy kútban a templom területén. A rendőrség kezdetben öngyilkosságra gyanakodott, ám a három évtized alatt több vizsgálatot rendeltek el, bizonyítékok meghamisításának gyanúja is felmerült.

A bíróság elfogadta az indiai Központi Nyomozó Iroda (CBI) megállapítását, amely szerint Kottoor és Szephi megölte a fiatal nőt, miután az utóbbi véletlenül intim helyzetben kapta rajta őket a zárda területén. Attól való félelmében, hogy Abhaja beszámol a történtekről, Szephi egy baltával agyonvágta a nőt, holttestét pedig a kútba dobták.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink