Magyarország

Deutsch: „Én szeretem az Európai Néppártot. Ennyi.”

Published

on

A Facebookon reagált Deutsch Tamás az Európai Néppárt (EPP) frakciójának szerda esti döntésére, amelynek értelmében az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja eltiltotta a Fidesz politikusát minden szerepléstől és pozíciótól a frakció keretein belül. 

Reagált Deutsch Tamás az EPP rá vonatkozó döntésére:

Szerda este Deutschot eltiltották az EPP vonatkozásában minden szerepléstől, megnyilvánulástól, nem képviselheti a néppártot, nem beszélhet a nevében, nem vállalhat el semmilyen pozíciót ebbéli minőségében, de nem zárták ki a frakcióból.

Korábban elterjedt, ha kizárták volna, követte volna a teljes Fidesz-frakció. Deutch közvetlen a szavazás előtt egy nappal újra és immáron valóban bocsánatot kért Manfred Weber EPP-s frakcióvezetőtől, amiért mondatát az EU jogállamisági mechanizmusáról (akinek nincs félnivalója tőle, nem kell tartania tőle) a Gestapo és az ÁVO hasonló jelmondataihoz hasonlította.

A Deutschra vonatkozó döntések mellett az EPP elvi politikai nyilatkozatot is tett, nyilvánvalóan azért, hogy a fideszes, EU-ra, néppártra, néppárti vezetőkre vonatkozó kijelentések fényében nyomatékosítsa:

– Az EPP Európa-párti, az EU a szabadságon, szolidaritáson, demokrácián és a jogállamiságon alapszik, ezek az EPP megkérdőjelezhetetlen és vitathatatlan alapértékei is.
– Támogatjuk Jean-Claude Juncker, Donald Tusk, Ursula von der Leyen és Manfred Weber tevékenységét, amellyel megvédték az EPP értékeit és a jogállamisági mechanizmust. Utóbbira büszkék lehetünk, és az EU történelmi megegyezésének tekintjük.
– A Fidesz támadásai az EU és értékei ellen nem összeegyeztethetőek az EPP alapértékeivel: az EU-s integrációval, jogállamisággal, független igazságszolgáltatással, politikai befolyásolástól mentes médiával, civil társadalom támogatásával, emberi jogok és kisebbségek támogatásával.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version