Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

18 milliárdos egészségügyi beruházás indul Tatabányán

Létrehozva:

Tatabánya, 2015. október 14. Bencsik János, a térség fideszes országgyűlési képviselője a tatabányai Szent Borbála Kórház új központi épülete átadásán 2015. október 14-én. A kórházfejlesztés egy 5,8 milliárd forintos beruházás része, amely 2015 decemberében zárul. MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Új épülettel bővül a tatabányai Szent Borbála Kórház, a 18 milliárd forint értékű beruházás Magyarország jelenlegi legnagyobb volumenű egészségügyi fejlesztése – jelentette be Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő, miniszterelnöki biztos csütörtökön a kivitelezési és tervezési szerződés ünnepélyes aláírása alkalmából.

A tatabányai eseményen hangsúlyozta: a kormány fejleszteni kívánja a tatai térséget, beleértve az egészségügyet, a járműipart, az egyetemi szintű oktatást, a szakképzést, és tudásközpont kialakítására törekszik.

A Tatai-medence kiemelt járműipari térség összehangolt fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos elmondta: az összehangolt fejlesztés legújabb lépése az a 13 500 négyzetméter alapterületű új kórházi épület, amely a térség betegeinek évtizedekre biztosítja a magas színvonalú egészségügyi ellátást, illetve az ott dolgozóknak megfelelő munkakörülményeket. Mindez részben a Modern városok program forrásaiból, részben pedig a város és az állam által átcsoportosított pénzekből, EU-s támogatás nélkül valósulhat meg – tette hozzá.

Bencsik János kiemelte, hogy végre lebonthatják a régi, korszerűtlen pavilonokat, és elhelyezhetik a tatabányaival összevont tatai kórház kardiológiai és mozgásszervi rehabilitációs osztályát is. Az új épületben egy, Tatabánya másik városrészében, szintén régi ingatlanban működő gőzfürdő és annak egységei is helyet kapnak, ott lesz az intézmény központi laboratóriuma, odaköltözik a pszichiátriai osztály, az általános belgyógyászat, és a nőgyógyászati részleg is.

Az ötszintes épületet függőfolyosók kötik majd össze a kórház többi szárnyával, ez megkönnyíti a betegek szállítását. A munkálatok kivitelezője a Strabag-MML Kft. A beruházásra 30 hónap áll rendelkezésre, az új kórházi épületet 2023-ban adhatják át.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink