Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Kiszámíthatatlan lesz az Európa-bajnokság

Létrehozva:

Svédország elleni dupla mérkőzéssel hangolt a héten kezdődő kézilabda-Európa-bajnokságra a női kézilabda-válogatott: egy győzelem, egy vereség.

De a kontinensviadal szempontjából a szakmai stáb szerint ez mindegy, mert annyira kiszámíthatatlan a helyzet. Örülnek, hogy megrendezik.

Míg nemzeti csapatunk szombaton egy góllal, 28-27-re nyerni tudott a svédek ellen, addig egy nappal később 31-25-ös vereséget szenvedett. Több felkészülési mérkőzés már nincs, a magyar válogatott legközelebb a dániai Európa-bajnokságon, 4-én már Horvátországgal találkozik Koldingben. Még az elutazás előtt Görbicz Anita elnökségi tag arról beszélt, hogy rendkívüli év az idei, a koronavírus-járvány miatt megjósolhatatlanok az eredmények, nem lehet tudni, melyik csapat milyen formában van. „Ennek tükrében nem meglepő – bár szakmai céljaink természetesen vannak –, ha tudjuk, hogy a kontinenstorna is kiszámíthatatlan lesz, ezért ezúttal nincs számszerű célkitűzés a csapat előtt, de nagyon jó eredményt remélünk” – mondta Görbicz, aki szerint már az is boldogság, hogy egyáltalán megrendezik a tornát.

„Valóban nagyon örülünk, hogy megrendezik a tornát, ami szakmailag azért is fontos, mert a márciusi, győri olimpiai selejtezőtorna előtt szeretnének minden alkalmat, minden edzést és mérkőzést felhasználni, hogy összekovácsolják a csapatot. Reméljük, nagyon jó szellemiségű lesz a társaság a pályán és a pályán kívül is. A lányok nagy lelkesedéssel, hittel és alázattal dolgoznak. Az Európa-bajnokság egy nagyon fontos és hasznos állomás lesz. Szeretnénk épülni, fejlődni, minden meccsen kihozni magunkból a maximumot, és a lehető legjobban szerepelni – mondta Danyi Gábor szövetségi kapitány, míg társa, Elek Gábor arra is rávilágított, hogy a jelenlegi kaotikus helyzetben sokkal nehezebb tervezni, és felkészülni az ellenfelekre, hiszen a csapatok nagyon kevés mérkőzést játszottak idén.

Ez egyébként a magyar csapatnál is fennáll, hiszen, mint Elek hangsúlyozta, a magyar csapatban is nagy különbségek vannak a fizikai állapotot illetően, mert a játékosok nehezen tudnak visszatérni a megbetegedés után. „Oroszrulett-szerű az egész, de megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni magunkból. Nem panaszkodunk, de azt látni kell, hogy vannak bizonyos korlátaink.”

Fehér György

 

Legnépszerűbb cikkeink