Kiemelt hírek

Egy nap alatt több mint nyolcezer gyógyult koronavírusos

Published

on

Az aktív fertőzöttek száma 150 ezer alá csökkent.

Egy nap alatt 8223 koronavírusos beteget nyilvánítottak gyógyultnak, ez pedig rekordnak számít – a háromezret is csak egyszer lépte át a napi gyógyultak száma. 5595 új fertőzöttet is azonosítottak vasárnap. A különbségből adódóan csökkent az aktív fertőzöttek száma, jelenleg 148 439, közülük minden ötödik eset a fővároshoz köthető.

Az elhunytak száma viszont sorozatban a harmadik napja lépi át a százötvenet, vasárnap 151 beteg hunyt el. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 63 860 fő. 7734 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 666-an vannak lélegeztetőgépen: ez a két adat szintén rekordot jelent. 

A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye ezen a héten várható, az ünnepekre vonatkozó ajánlásokról, szabályokról pedig december elején születik döntés – írja a koronavirus.gov.hu.

Az operatív törzs 152 óvodában (55%) és 80 általános iskolában (3%) az egész intézményt érintően rendelt el rendkívüli szünetet.

A közterületi parkolás ingyenes. A kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe este 7-től reggel 7 óráig. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

A kormány eddig 12 millió adag oltóanyagot kötött le három gyártónál.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version