Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Több tízezres búcsúztatás után szűk családi körben temették el Maradonát

Létrehozva:

Buenos Airesben, az elnöki palotában felállított ravatalánál rajongók tízezrei tették tiszteletüket, ám végső útjára csak családja kísérte el a legendát.

Eltemették a szerdán szívrohamban elhunyt Diego Maradonát. A világklasszis labdarúgó koporsóját csütörtökön este szállították át a Casa Rosadából a Buenos Aires északnyugati külvárosában, a Bellavistában lévő Béke Kertje temetőbe, ahol szülei is nyugszanak. 

Az egyórás menet során ezernyi gyászoló állt az út mentén, a temetőbe viszont csak családtagjait és legközelebbi barátait engedték be.

A 60 évesen elhunyt focista búcsúztatása csütörtök reggel kezdődött. Az eseményen jelen volt Maradona volt felesége, Claudia Villafane, valamint lányaik, Dalma és Gianinna. Őket egy másik volt feleség, Veronica Ojeda követte fiukkal, Dieguito Fernandóval. Megjelent a búcsúztatáson Jana is, akit Maradona néhány évvel ezelőtt ismert el hivatalosan a lányának. Később érkeztek az 1986-os világbajnokságon aranyérmes csapattársak, köztük Oscar Ruggeri, illetve más ismert argentin futballisták, például Carlos Tévez.

Az elnöki palota előtt közben olyan óriásira duzzadt a tömeg, hogy rendőröknek kellett biztosítaniuk a rendet. Konfliktus is volt, többen palackokkal dobálták meg a hatóságokat, így a könnygáz is előkerült.

Sokan csókokat dobtak vagy fújtak Maradona koporsója felé, a harsányabbak viszont ököllel verték a mellüket, illetve azt kiabálták, hogy „Vamos, Diego!”. Sokan focicsapatok mezét dobták a koporsó felé, ezekből több tucat gyűlt össze.

Alberto Fernández argentin köztársasági elnök szerdán háromnapos nemzeti gyászt hirdetett.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink