Connect with us
Pesti Hírlap, egy újság, sok élmény

Nagyvilág

Izraelben már a járvány harmadik hullámára készülnek

Létrehozva:

Tovább romlott a helyzet az országban.

Két százalékra nőtt 1,8-ról egy nap alatt a pozitív tesztek aránya az izraeli egészségügy szerint. 

A csütörtökön vizsgált 53 678 emberből ismét több mint ezer ember tesztelt pozitívra. A minisztérium szerint a tömeges esküvőket rendező arab településeken a legrosszabb a helyzet – írja az MTI.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök mégis optimista nyilatkozatott tett: szerinte már látszik a válság vége. Hangsúlyozta, hogy az ország összes lakosa hozzájuthat majd a védőoltáshoz.

Natan As professzor, a koronavírus-járvány ügyeivel foglalkozó új biztos viszont kijelentette, hogy legalább egy évig együtt kell élniük a járvánnyal. 

„Nehéz napok állnak előttünk, nem lesz sem könnyű, sem rövid. Munkahipotézisem szerint a koronavírus velünk marad a következő évben” – nyilatkozta.

A kórházigazgatók pedig az egészségügyi minisztérium főigazgatójával tartott videókonferenciájukon egyöntetűen azt mondták, hogy Izrael már a járvány harmadik hulláma felé tart. Ezt elsősorban arra vezetik vissza, hogy az egyre riasztóbb járványadatok ellenére tovább folyik a gazdaság és az oktatás megnyitása a szeptember közepén bevezetett országos zárlat után.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink