Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Döntött Karácsony a Katona és a Radnóti igazgatóiról

Létrehozva:

Az állatkertnek viszont új főigazgatója lesz.

Máté Gábor a budapesti Katona József Színházat, Kováts Adél pedig a Radnóti Miklós Színházat igazgathatja további öt évig Karácsony Gergely főpolgármester szerdán meghozott döntése értelmében, míg a Fővárosi Állat- és Növénykertet eddig megbízottként vezető Szabó Roland főigazgatói kinevezést kapott.

Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörében meghozott döntésével Máté Gábort és Kováts Adélt is újabb öt évre, a 2021. február 1-től 2026. január 31-ig terjedő időszakra választotta meg ügyvezetőnek. Máté Gábor 2011. február 1-jétől vezeti a Katona József Színházat, Kováts Adél pedig 2016 februárjától látja el a Radnóti Miklós Színház ügyvezetését.

Szabó Rolandot – jelenleg is érvényes, határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyának változatlan fenntartása mellett – 2021. január 1-jétől 2025. december 31-ig nevezte ki a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatójának Karácsony Gergely.

Szabó Roland 2019 novemberében lett az állatkert operatív igazgatója, majd Persányi Miklós főigazgató 2020. februári lemondása óta megbízott főigazgatóként irányította az intézményt.

 

Legnépszerűbb cikkeink