Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Súlyosabb büntetést kér az ügyészség egy csepeli buszjáraton bántalmazott utas ügyében

Létrehozva:

Öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék egy csepeli buszjáraton bántalmazott utas ügyében a két elkövető egyikét, miután az előkészítő ülésen elismerte bűnösségét.

Az ítélet azonban nem jogerős, mivel az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

Egy 51 éves férfi és 23 éves társa 2018. május 7-én a kora esti órákban szidalmazás és köpködés után bántalmazott egy utast a csepeli Szent Imre tér irányából az Ady Endre út felé közlekedő 148-as buszjáraton. A konfliktust az okozta, hogy a két vádlott a busz megállásakor nem várta meg amíg az utasok leszállnak, hanem a középső ajtó elé állva még előttük felszálltak. Ezt szóvá tette az éppen babakocsival leszálló kismama, valamint a buszon maradó, az ajtó közelében helyet foglaló egyik idősebb utas. A vádlottak mindkettejüket alpári stílusban szidalmazták.

Amikor a busz elindult, a vádlottak tovább fenyegették, szidalmazták az idősebb utast, és azt kiabálták neki, hogy le fogják szállítani a következő megállóban és ott megrugdossák. Az idősebb vádlott az utashoz hajolt és leköpte. A férfi felállva megpróbálta eltolni a vádlottat, aki erre a társával együtt rátámadt, és ököllel többször megütötték a fejét.

Amikor a férfi megpróbált elmenekülni támadói elől, az idősebb vádlott követte és több alkalommal újra megütötte. Az utas emiatt a busz első ajtaja előtt, a sofőr mellett elesett. Fiatalabb bántalmazóját a többi utas visszatartotta. Leesett szemüvegéért a sértett visszament a busz közepére, ahol további ütéseket kapott. A vádlottak a sofőrt is szidalmazták, aki végül kinyitotta jármű első ajtaját, a vádlottak pedig leszálltak és elmenekültek. A bántalmazott férfi egyéb sérülései mellett fejsérülést is szenvedett, amely életveszélyes állapotot idézett elő.

A Fővárosi Főügyészség a két férfival szemben társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az idősebb vádlott a vád szerint többszörös visszaesőként követte el a bűncselekményt.

A fiatalabb férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, a bíróság 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfi letartóztatását a bíróság fenntartotta.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A másik vádlott ügyében az eljárás tárgyalással folytatódik. 

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink