Nagyvilág

Enyhít a szigorú törvényeken az Egyesült Arab Emírségek, alkoholt is lehet inni

Published

on

Képünk illusztráció

Szigorúbban büntetik a nőkkel szembeni zaklatást is.

Az Egyesült Arab Emírségek engedélyezi a nem házas párok együttélését, és dekriminalizálta az alkoholt – írja a The Guardian. Az országban élő külföldiek is követhetik a saját hagyományaikat a válás és az öröklés terén, többé nem kell alkalmazkodniuk az iszlám vallásos törvényekhez.

Az ország üzleti és turistaközpontnak számít, kilencszer annyi bevándorló él ott, mint amennyi helyi. Jövőre a világkiállításnak is ők adnak otthont, amire 25 millió látogatót várnak.

„2020 kemény és változatos év volt ennek az országnak, nem is lehetnék boldogabb a törvénymódosítás miatt” – mondta Abdallah Al-kaabi filmrendező. Al-kaabi filmjei érintik a homoszexualitást, és a genderkérdést is, ami tabu témának számít az országban.

Kenneth Roth, a Human Rights Watch igazgatója szerint a nők jogai felé is pozitív lépéseket tett az ország. A változtatások része, hogy ezentúl szigorúbban büntetik a nőkkel szembeni zaklatást.

Bár alkoholt eddig is lehetett vásárolni városi éttermekben és bárokban, eddig egy külön engedély kellett hozzá. Mostantól azok is ihatnak alkoholt, akiknek nincs ilyen engedélyük.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version