Kiemelt hírek

Orbán szerint órákon belül dönthetnek a nem sürgős műtétek elhalasztásáról

Published

on

Az iskolák bezárására továbbra sincs sok esély, az előrejelzés alapján pedig három hét alatt megduplázódik az intenzív osztályon kezeltek száma.

Orbán Viktor miniszterelnök az Operatív Törzs üléséről érkezett péntek reggel a Kossuth Rádióba, ahol elmondta, úgy számolják, november 21-én 2240 koronavírusos beteget kezelhetnek intenzív osztályon, december 10-én ez a szám 4480-ra emelkedhet, ami azt jelenti, hogy akkor már 30-32 koronavírusos beteg lehet kórházban – írja a Hvg. A miniszterelnök szerint ez az egészségügyi ellátás teljesítőképességének határát fogja jelenteni.

Orbán Viktor közölte, órákon belül döntés születhet a nem sürgős (elektív) beavatkozások elhalasztásáról.

A koronavírusról mindenkinek van már tapasztalata, elérte a családokat, munkatársakat, ne tévesszen meg senkit, hogy van, aki könnyebben túl van rajta – figyelmeztetett a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta, jelenleg csak 700 magyar településen nincs jelen a járvány, 98 óvodát zártak be, 7 iskolában szünet van, mivel a digitális oktatást sem tudták megszervezni, 23 iskolában távoktatás van és 78 iskolában pedig vegyes oktatás zajlik.

Úgy tűnik viszont, a kormány tartani fogja magát ahhoz, hogy nyitva tartják az iskolákat. „Megpróbáljuk nem bezárni az iskolákat, ameddig csak lehet. 7 hét van hátra a szünetig, addig kellene kibírni” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán azt is megemlítette, hogy javult a helyzet a maszkviselés és a többi szabály betartását illetően.

„A politikai és ideológiai vitáknak nincs szezonja. Most baj van. Ezért azt gondolom, minél gyorsabban el kell juttatni a szükséges forrásokat azokhoz az országokhoz, amelyek már térden állnak. Első sorban a déli országokról beszélek, Magyarországot kevésbé érinti, az ország működéséhez szükséges források két évre rendelkezésre állnak” – mondta a jogállamisági mechanizmus megállapodásáról, majd hozzátette, szerinte a jogállamisági vita egy politikai vita, ami mögött Európában mindig a migráció húzódik meg.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version