Nagyvilág

Arizonában Trump hívei követelik a szavazatszámlálás folytatását, Michiganben pedig ennek az ellenkezőjét akarják

Published

on

Mindkét állam kiemelten fontos csatatérnek számított, úgy néz ki, mindkettőben Joe Biden nyert. Trump hívei szerint különböző okokból, de igazságtalanul.

Trump hívei Arizonában azt követelik, hogy „számoljátok meg a szavazatokat!” írja a Washington Post-ra hivatkozva a 444. Ez éles kontrasztban van azzal, hogy Detroitban nemrég azt követelte az elnök B-közepe, hogy állítsák le a számlálást, mivel a többinél később érkező levélszavazatok és nagyvárosi voksolók egyértelműen Joe Biden győzelmét segítették elő.

Arizonában jelenleg 86.6 százalékon áll a feldolgozottság, míg Michiganben 99-en. Így kevéssé érthető, hogy az előbbi államban miért a számlálás folytatásáért küzdenek, hiszen ezentúl már csak Biden előnyének növekedésére lehet számítani.

A még eldöntetlen államok közül gyakorlatilag már csak Nevada és Pennsylvania sorsa kérdése. Előbbiben Biden győzelme várható, bár 75 százalékos feldolgozottság mellett alig nyolc ezer szavazattal vezet jelenleg, így ezt a meccset nem lehet eldöntöttnek hívni. Pennsylvaniában még Trump vezet, de az utóbbi órában folyamatosan zárkózott fel a demokrata jelölt. Ha Biden e kettő közül bármelyik államban nyer, szinte garantált a megválasztása, azt már csak újraszámlálással és bírósághoz fordulással lehet majd megkérdőjelezni. 

 

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version