Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Macron: „Franciaország Ausztria oldalán áll”

Létrehozva:

Emmanuel Macron francia elnök kedden a párizsi osztrák nagykövetségre látogatott, hogy kifejezze szolidaritását az osztrák néppel a Bécsben elkövetett dzsihadista merénylet után – jelezte a francia elnöki hivatal.

„Mindent meg fogunk tenni európaiként, hogy együtt kitartsunk, küzdjünk azon csapás ellen, amit a terrorizmus jelent, és együtt lépjünk előre, anélkül, hogy bármit is engednénk az európai értékeinkből” – fogalmazott a francia elnök a nagykövetségen.  

„Bécs az értékeinket testesíti meg. Ez a támadás azt is jelzi, hogy az ellenségeink azt akarják megtámadni, ami maga Európa, a szabadság, a kultúra, az értékek földje, tehát semmiből nem engedünk” – tette hozzá.  

A francia államfő már hétfő éjjel a Twitteren – németül is közzétett üzenetében – határozottam elítélte a terrorizmust.

„Franciaország után egy baráti országot támadtak meg. Ez a mi Európánk. Az ellenségeink tudják, kivel van dolguk. Nem engedünk semmiből” – emelte ki.

Kedd délelőtt Emmanuel Macron újabb Twitter-üzenetet tett közzé, az áldozatokra emlékezve.

„Európa gyászol. Egyikünkre súlyos csapást mért az iszlám terrorizmus. Az áldozatokra gondolunk, a családjukra, a kettétört életekre” – fogalmazott a francia elnök.

„Franciaország Ausztria oldalán áll, kész támogatást nyújtani” – tette hozzá.

Franciaországban a legmagasabb szintű terrorkészültség van érvényben a három halálos áldozatot követelő, október 29-i iszlamista terrortámadás óta. A nizzai a harmadik dzsihadista merénylet volt az elmúlt hónapban az országban.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink