Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Vegán “hentes” nyílt Londonban

Létrehozva:

Vasárnap, a vegán világnapon megnyílt Londonban Anglia első állandó vegán hentese, ahol a hagyományos húsfélék húsmentes verzióját árulják.

Az elmúlt években egyre nőtt a vegán termékek iránti kereslet Nagy-Britanniában. A szigetországban egyre többen szakítanak a hústermékekkel, és sokan fogyasztanak tudatosan kevesebb húst és tejterméket.

A boltban olyan termékeket kínálnak, amelyek tisztán növényi alapanyagokból készülnek, de pótolni tudják a húst, húsízűek és a megjelenésük is a húsra, hús alapú termékekre emlékeztet – mondta el Matthew Foster, az üzlet társalapítója.

Tavaly az országban számos új vegán termékfajtát jegyeztettek be nagyvállalatok és kis cégek is, köztük olyanokat, mint a vegán jégkrém vagy sütemények.

A vegán hentesboltot létrehozó csapat 2017-ben kezdte működését egy vacsorára kínált vegán fogással, s jelenleg már komplett otthon elkészíthető vacsorákat kínálnak minden hozzávalóval. Az alapanyagokhoz szóját és szejtánt (búzasikért) használnak.

A húsmentes készítmények iránti kereslet növekedése nemzetközi szinten is vitát váltott ki arról, hogy lehet-e vegaburgernek vagy vegakolbásznak nevezni egy terméket, vagy ez esetleg összezavarja a vásárlókat. Az Európai Unió törvényhozása azonban október elején úgy döntött, hogy a gazdák tiltakozása ellenére nem korlátozza meg ezeket az elnevezéseket, mert az elbátortalanítaná azokat, akik változtatni akarnak étrendjükön, és kevesebb húst akarnak enni.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink