Nagyvilág

Kijárási tilalom, turizmus betiltása, éttermek, mozik, színházak bezárása – ez jöhet hétfőtől Ausztriában

Published

on

Betiltanák az esküvőket is, de az iskolák nyitva maradhatnának.

Sebastian Kurz osztrák kancellár és Rudolf Anschober egészségügyi miniszter eddig csak annyit jelentett be, hogy már szombat délután közlik a járványügyi szigorításokat – de azok bizonyosan jönnek.

Több osztrák napilap is azonban megszerezte a kormány terveit – írja az azonnali. A tervezett intézkedések közül a legszigorúbbnak az este 8 és reggel 6 óra közötti kijárási tilalom számít.

Az esti kijárási tilalom mellett az osztrák kormány bezáratná a színházakat, mozikat, uszodákat, tánciskolákat. Szintén teljesen bezárnák az éttermeket, csak ételelvitel kiadására lehetnének napközben nyitva – de bemenni akkor sem lehetne.

Hasonlóan Németországhoz, Bécs is arra készül, hogy a turizmust betiltja: azaz turisztikai céllal nem lehet a szállodákban szobát kiadni, kivenni.

Minden más üzlet nyitva maradhat, de egy vásárló számára legalább 10 négyzetméternyi helyet kell biztosítani. A könyvtárak és az állatkertek is nyitva maradhatnának.

Az iskolai oktatás is megmaradhat, azaz nem kell áttérni távoktatásra. Azonban minden rendezvényt betiltanának, beleértve az esküvőket is, egyedül csak a profi sportesemények maradhatnak, de nézők nélkül.

Az intézkedéseket november 30-ig tervezik fenntartani Ausztriában.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version