Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Notórius malactolvajt küldenének börtönbe

Létrehozva:

Fotó: Kaposvári Járási Ügyészség

Nem voltak szívbajosak: bárányokat is loptak.  

A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a 44 éves férfival és hat társával szemben, akik a koronavírus járvány első hulláma idején élelmiszerek iránt megnövekedett kereslet kihasználása érdekében haszonállatokat loptak Kaposvár környékén – írja a Somogy Megyei Ügyészség közleménye.

A férfi és két társa 2020 márciusának elején felkerestek egy Kaposvár környéki községben lévő telephelyet, ahol juhokat tartottak. A vádlottak innen 8 darab vágósúlyú bárányt, és több mint 150 kg tápot loptak el, melyet később a férfi értékesített. A vádlottak a bűncselekménnyel több, mint 200.000 Ft kárt okoztak.

A korábbi eset sikerén felbuzdulva 2020. március közepén a vádlott és négy társa már két gépkocsival jelentek meg egy Juta melletti sertéstelepen, ahonnan 20 darab – összesen 600.000 Ft értékű – malacot tulajdonítottak el úgy, hogy az állatokat az istállóból kézről-kézre kiadogatták, majd az autókkal az egyik vádlott tanyájára szállították azokat.

A vádlott és két társa még 2020 áprilisának elején egy Kaposvár környéki gazdához is betörtek, akitől 15 darab malacot loptak el közel fél millió forint értékben. A kaposvári nyomozók azonban rövid időn belül azonosították az elkövetőket, akik közül a 44 éves, büntetett előéletű, korábban már hasonló jellegű bűncselekmény miatt elítélt férfit elfogták és őrizetbe vették, majd az ügyészség kezdeményezésére a járásbíróság elrendelte az összesen közel 1,5 millió forint elkövetési értékű lopással gyanúsított férfi letartóztatását.

A nyomozók az ellopott, és később a vádlottak által haszonnal értékesített állatok közül összesen 18 darabot tudtak visszaszolgáltatni a sértetteknek.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, míg a további vádlottak esetében többségében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Legnépszerűbb cikkeink