Magyarország

Áttervezik a Ferihegyi gyorsforgalmi utat

Published

on

Fotó: Shutterstock

Az átalakítás célja a kiírás szerint, hogy biztonságosabbá, kevésbé zavarérzékennyé tegyék az útszakaszt. 

Kiírták a tendert a Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi út felújítására és bővítésére – szúrta ki a hírt Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezetőjének közösségi oldalán a Telex.

A tervezet szerint a kétszer egy sávos gyorsforgalmi utat, és a mellette, elszeparáltan futó kétszer két sávos Gyömrői utat egybenyitják. Így egy kétszer két sávos főutat akarnak létrehozni, amit zajvédelemmel, szakaszosan buszsávokkal, és kerékpáros főútvonallal is el akarnak látni.

Az eddigi aluljárók és felüljárók megmaradnának kétszer két sávosan, kivéve a Határ úti metróállomás fölötti, ugyanis ez kétszer egy sávos maradna, hogy ne vezessen be nagyobb forgalmat a városba. A csomópontoknál, felüljáróknál az út kiszélesedne kétszer három sávra a kanyarodók miatt.

Az eljárás nyertesének a kiviteli tervek és a tenderdokumentáció elkészítéséig kell eljutnia 2022-re, írja Vitézy a bejegyzésben. Ha minden szerencsésen összeáll, és forrás is lesz rá, akkor onnantól még legalább két-három év a kivitelezés, vagy Vitézy szerint még akár több is, hiszen teljesen nem lehet lezárni ezt az útvonalat, valamennyire fenn kell tartani rajta a forgalmat.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version