Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Kevesebbet, de jobb minőséget tankolunk

Létrehozva:

Az év első kilenc hónapjában 7,5 százalékkal kevesebbet tankoltunk, a prémium üzemanyagok részaránya viszont jócskán megnőtt.

Az üzemanyag-fogyasztás átlagosan 7,5 százalékkal csökkent a tavalyi azonos időszakhoz képest – írja a Magyar Ásványolaj Szövetség adataira hivatkozva az MTI. A teljes január-szeptemberi fogyasztás 2,71 milliárd liter volt; 1,04 milliárd liter motorbenzint és 1,67 milliárd liter dízel üzemanyagot tankoltak a járművekbe Magyarországon.

Az üzemanyagokon belül a prémium termékek eladása nőtt. Prémium motorbenzinből 234,2 millió liter fogyott, 180,8 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A 95-ös motorbenzinből ugyanakkor 812,5 millió litert tankoltak az autósok, 20,9 százalékkal kevesebbet a tavaly január-szeptemberinél.

A prémium dízel fogyasztása 186,1 millió liter volt az első kilenc hónapban, ami 15,2 százalékos bővülés a tavalyi azonos időszakhoz képes. A nem prémium gázolaj eladása meghaladta az 1,48 milliárd litert, ez 10,9 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest.

Legnépszerűbb cikkeink