Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Nagy bajban vannak a hazai fürdők

Létrehozva:

Nincsenek vendégek, ezáltal bevétel sem. A fürdők háromnegyede saját erőből még tavaszig sem tudna túlélni, 35 milliárdos alapra lenne szükség.

Válságban vannak a magyarországi fürdők; a járvány, a vendégek elmaradása eddig legalább 50 százalékos bevételkiesést okozott az idén, emiatt országszerte közel ötezer dolgozó elbocsátására kényszerülnek 2021 márciusig – idézi Boros László Attilát, a Magyar Fürdőszövetség elnökét az MTI.

Boros elmondta: a fürdők több mint 76 százaléka saját erőből nem képes túlélni a válságot 2021 tavaszig, mert a tavaszi korlátozások alatt felélték a végső tartalékaikat, így most ősszel el kellett kezdeni a leépítéseket. A legfrissebb reprezentatív ágazati kutatásuk szerint tavaly októberhez képest a fürdők 26,3 százalékos létszámcsökkentést terveznek 2021 márciusig, ami országszerte legalább 4700 munkahely megszűnését jelenti. A fürdők 3/4-e a dolgozók részmunkaidős foglalkoztatására kényszerült.

A fürdőszövetség azt szeretné, ha 35 milliárd forintos vissza nem térítendő likviditási alapot hozna létre a kormány az ágazatnak az eddig kiesett és a jövőben kieső bevételek részbeni pótlására, továbbá a munkahelyek megtartása érdekében.

Legnépszerűbb cikkeink