Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Kiemelt hírek

Drágul az üzemanyag pénteken

Létrehozva:

Szerdán már emelkedett egyszer az üzemanyag literenkénti ára, holnaptól azonban még drágább lesz a benzin és a gázolaj.

A héten kétszer is emelkednek az üzemanyagok árai. Tegnap a benzin nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal nőtt, míg a gázolajért bruttó 11 forinttal kell többet fizetnünk szerda óta. Holnap ismét átírják a kutak totemoszlopainak számait, pénteken ugyanis ismét megugrik az üzemanyag ára.

A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 7 forinttal emelkedik, míg a gázolaj beszerzési ára bruttó 10 forinttal kerül majd többe péntektől. Amennyiben a fenti mértékben a kiskereskedelmi árakban is érvényesítésre kerül a változás, úgy az alábbi átlagárakon tankolhatunk:

  • 95-ös benzin: 614 Ft/liter
  • gázolaj: 661 Ft/liter

A Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) bejelentette, hogy üzemanyag árinformációs rendszer kialakításán dolgozik. A fejlesztés várhatóan február végétől szolgáltat árinformációkat, mert szerintük egyre gyakrabban jelennek meg sokszor egymásnak is ellentmondó híradások a hazai üzemanyag-kiskereskedelmi árak alakulásáról, azok elhelyezkedéséről a régiós piacokkal történő összevetésekben. Az új rendszer tehát csak az információközlést igyekszik megreformálni, árcsökkenést nem okoz.

(Kiemelt kép: Benzinkút az Golgota téren, Józsefvárosban, 2022. január 19-én. Fotó: Karancsi Rudolf)

Legnépszerűbb cikkeink