Nagyvilág

Orvosai szerint Donald Trump teljesen tünetmentes

Published

on

Állapota stabil, láza sincs napok óta.

Donald Trump amerikai elnök az elmúlt 24 órában teljesen tünetmentes volt és napok óta nincs láza – közölte Sean Conley, a Fehér Ház orvosa szerdán, miután az elnököt az előző napokban koronavírus-fertőzés miatt kezelték. A vizsgálatok szerint Trump vérében kimutathatóak a Covid-19 antitestjei.

Sean Conley hangsúlyozta, hogy Donald Trump állapota stabil.

Donald és Melania Trumpnál a múlt héten csütörtökön diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést, az elnököt végül pénteken kórházba is szállították. Trumpnak a bethesdai Walter Reed katonai kórházban az első napon kétszer is szüksége volt oxigénre – bár ezt csak vasárnap hozták nyilvánosságra -, és több gyógyszert, köztük egy kísérleti antitest-készítményt és Remdesivirt kapott. A Remdesivir-kezelést keddig kapta, vagyis még azt követően is, hogy hétfőn este visszatérhetett a Fehér Házba.

Trump a Fehér Ház egy elkülönített részében folyamatosan dolgozik, viszont azóta az elnöki rezidencia több munkatársáról derült ki, hogy megfertőződött a koronavírussal. Így például vírusos lett Hope Hicks, a Fehér Ház kommunikációs igazgatója, Kayleigh McEnany, az elnöki hivatal szóvivője, aki hétfőn vonult karanténba. Stephen Miller elnöki főtanácsadó pedig kedden este jelentette be, hogy pozitív lett a vírustesztje.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version