Magyarország

Rejtély: vajon miért vette fel újra a volt férje nevét Rogán-Gaál Cecília?

Published

on

Rogán Antal és Gaál Cecília 2019 novemberében jelentette be, hogy elválnak. Erre nem sokkal később hivatalosan is sor került.

Cecília azonban még egy jó ideig továbbra is Rogán-Gaál néven szerepelt. A nyilvánosan elérhető hivatalos adatbázisok tanúsága szerint a propagandaminiszter exe két társaságban tulajdonos. A reklámpiacon működő Nakama & Partners Kft.-ben a szavazati joga meghaladja az 50 százalékot, míg a világháló-portál szolgáltatást nyújtó Top News Hungary Kft.-ben minősített befolyással rendelkezik, ami legalább 75 százalékos tulajdoni hányadot jelent. Mindkét cég üzletrészén a volt miniszterfeleség az évek óta meglévő barátnőjével, Sarka Katával osztozik.

Idén július végén újra férjhez ment Cecília, Szendrei Dániel teniszezőhöz, meg is vált exe nevétől. A cégbíróság július 2-án jegyezte be mindkét vállalkozásnál, hogy az üzletasszony újra Gaál Cecília Ágnes néven működik tovább. 

Aztán a cégbíróság szeptember 14-én a Top Newsnál és a Nakama & Partnersnél is azt jegyezte be, hogy a propagandaminisztertől való válása után csaknem tíz hónappal ismét Rogán-Gaál Cecília Ágnes néven fut tovább. Ám még ugyanaznap kiderült, hogy tévedés történhetett, szeptember 14-én a cégbíróság ismét a Gaál Cecília Ágnes nevet jegyezte be. 

Csakhogy egy héttel később, szeptember 21-én megint változás történt, Cecília vezetékneve előtt ismét megjelent a Rogán név. Egy héten belül immár másodszor. 

A névváltoztatás törvényi indoklásától sem lehet okosabb az ember, nem kerülhet közelebb a névváltoztatási misztikum megfejtéséhez. A bejegyzések ugyanis a cégtörvény azon paragrafusa szerint történtek, miszerint „A természetes személyek nyilvántartását vezető szerv értesítése alapján automatikusan, vagy a természetes személyek nyilvántartásából történő cégbírósági adatigénylés útján hivatalból jegyzi be a cégjegyzékbe a 38. § (3) bekezdése szerinti kapcsolati kóddal rendelkező természetes személy cégjegyzékben szereplő természetes személyazonosító adatainak és lakcímének változását.” Személyazonosító adatnak a családi és utónév, a leánykori név, a nem, a születési hely és idő, az anya leánykori családi és utóneve, a lakóhely, a tartózkodási hely, a társadalombiztosítási azonosító jel számít. Cecília lakcíme pedig évek óta nem változott, az egy, Budapest XII. kerületi, Felhő utcai ingatlanra mutat – írja az Mfor.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version