Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Elhagyta védőmaszkját a kórházból kijövet Donald Trump

Létrehozva:

Az amerikai elnök látványosan megszabadult a maszkjától a Fehér Házban, ahová helikopterrel érkezett hétfő este a bethesdai kórházból.

Donald Trump amerikai elnök hétfőn kora este elhagyta a Walter Reed katonai kórházat – jelentette a Fehér Ház és az amerikai média. Távozásakor maszkot viselt, ám beléptekor a Fehér Házba már nem, ahol – természetesen – többen is várták.

    A fő amerikai televíziós csatornák élőben közvetítették, ahogyan Trump az előre jelzett időpontban, helyi idő szerint 18 óra 30 perckor az elnöki helikopterbe szállva távozik a bethesdai kórházból, ahová péntek este vitték be, miután koronavírustesztje pozitív lett és be is lázasodott.

    Kilépve a kórházból köszöntötte a kapunál összegyűlt híveit, valamint az újságírókat. „Nagyon köszönök mindenkinek mindent” – mondta. Később a Twitteren arról írt, hogy hamarosan folytatja újraválasztási kampányát.

    Trump korábban szintén a Twitteren azt állította, hogy nagyszerűen érzi magát, jobban mint húsz éve. Egyúttal azt írta: „Ne féljetek a Covidtól! Ne hagyjátok, hogy az uralja életeteket!”

    A vírus eddig már több mint 210 ezer amerikai halálát okozta.

    Hétfőn délután az elnököt kezelő orvoscsoport sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Trump jól van, bár továbbra is gyógyszereket kap – a többi közt az ötödik adag Remdesivirt kedden -, de ezek nem igényelnek kórházi kezelést.

    Sean Conley, a Fehér Ház orvosa ugyanakkor megjegyezte, hogy az elnök tényleg jól van, vérnyomása, vérképe, szív-, és tüdővizsgálata jó eredményeket mutat, de nincs még túl minden veszélyen. „Óvatosan optimisták vagyunk” – fogalmazott Conley.

    Az Egyesült Államok több városában, így New Yorkban vagy a szövetségi fővárosban, Washingtonban is rokonszenv-tüntetéseket, meneteket és autós felvonulásokat tartottak Trump mellett.

    Hétfőn este a first lady, Melania Trump – aki szintén elkapta a koronavírust – a Twitteren tudatta, hogy jól van, otthon pihen.

 

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink