Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Oknyomozó újságírókat indítana a Kutyapárt 2022-ben

Létrehozva:

A miniszterelnök-jelölti poszton még gondolkodnak, egyelőre Kovács Gergely kutyáját próbálják meggyőzni az indulásról.

A Kutyapárt nem szeretne részt venni az ellenzéki közös lista állításában, viszont annyit megtesznek, hogy minimális és olyan helyen indítanak egyéni jelölteket, ahol az ellenzéknek nagy esélye van – mondta el Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya párt elnöke az ATV Spirit FM rádiójában.

Mikor megválasztották önkormányzati képviselőnek, Kovács Gergely azt nyilatkozta: jobb lenne egy gázosabb kerület, mint a XII., mert az nagyjából rendben van. Közel egy év elteltével, miután elkezdték alaposabban megnézni a kerület közbeszerzéseit, az építkezéseket, már nincs jó véleménnyel az önkormányzatról.

A XII. kerületben nagyon nem nézik jó szemmel, hogy Kovács Gergely a nyilvánosságban kritizálja az önkormányzat működését, ennek a kerület MSZP-s képviselője hangot is adott egy szeptemberi testületi ülésen. A vitát egy Klubrádiónak adott interjú váltotta ki, ahol az Vincze Géza szerint az MKKP-s képviselő egy órán keresztül „ekézte” a testületet. Vincze azt is kérte, hogy találjanak ki és „csináljanak” valamit.

A Kutyapárt nem szeretne részt venni a közös lista állításában. „Az álláspontunk nem változott, akkor tudunk beszállni az összefogásba, ha mindenki más kiszáll” – fogalmazott. A társelnök elmondása szerint a párton belül egységes az álláspont a külön indulással kapcsolatban.

Annyit viszont megtesznek, hogy minimális helyen fognak elindulni: 27 egyéni jelölt kell a lista állításához, a nagyjából 30 jelöltjüket igyekeznek olyan helyeken elindítani, ahol úgyis nyer az ellenzék, például budapesti belső kerületekben. Az egyéni választókerületekről nem terveznek tárgyalni a többi párttal, szerinte a felmérésekből úgyis látszani fog, hol fog nagyot nyerni az ellenzék.

Ha 2022-es választáson két listát állítana az ellenzék, és az egyiken csak az LMP és a Momentum lenne, akkor elgondolkodnának a kétfarkúak, hogy csatlakozzanak-e a listához. Kovács Gergely arról is beszélt, hogy még senki nem bizonyította be nekik, hogy a szavazóik az ellenzéki összefogásra is leadnák a voksukat.

Hivatalosan nem hívták meg az ellenzéki összefogásba a pártot, de a Momentum és az LMP megkérdezte őket szóban. „Nekem ez erkölcsileg nem fér bele. Én nem tudok olyan pártokkal egy szövetségben együtt elindulni, akikről ilyen véleményem van, amilyen” – mondta. Kérdésre elárulta, hogy az MSZP-re, a DK-ra és a Jobbikra gondol.

A Kutyapárt olyan embereket tenne az országos listájuk elejére, akiknek nagy múltjuk van oknyomozó újságírás, valamint korrupció feltárás területén. Kovács szerint ennek lenne értelme, hiszen parlamenti képviselőként többletjogosítványokkal rendelkeznének és jobban fel tudnák deríteni a korrupciós ügyeket, függetlenül attól, hogy ki lesz hatalmon.

További részletek az ATV cikkében.

Legnépszerűbb cikkeink