Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Első fokon 11 év börtönt kapott a barátját baltával megölő férfi

Létrehozva:

Volt barátnője az áldozathoz költözött, ezt nem bírta megemészteni.

Tizenegy év börtönbüntetésre ítélte első fokon, nem jogerősen a Szekszárdi Törvényszék kedden azt a férfit, aki 2019-ben megölte barátját a Tolna megyei Bátán – közölte a törvényszék az MTI-vel.

A 60 éves vádlott október 17-én egész napos közös italozás után otthonába hívta a vele egykorú barátját, ahol – a bíróság által megállapított tényállás szerint – egy baltával többször fejen ütötte. Az áldozat nyílt koponyacsonttörés és agyzúzódás következtében meghalt.

A gyilkossággal vádolt férfi ezután háza pincéjében elrejtette a holttestet, amelyet mésszel és homokkal fedett el. Az áldozatot egy hét elteltével a rendőrök találták meg.

A bűncselekmény egyik előzménye az volt, hogy a vádlottat elhagyta a barátnője, aki a sértetthez költözött, és a férfi ezt nem tudta feldolgozni – írta közleményében a törvényszék.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte többek között azt, hogy a vádlott anyagi jóvátétel – a sértett hozzátartozója által viselt temetési költség – megfizetését ajánlotta fel a sértett családja részére szabadulása után.

Az ügyészség és a védő az ítélet tudomásul vételéhez három nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlott enyhítésért fellebbezett.

Legnépszerűbb cikkeink