Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Varga Judit úgy látja, Soros-szervezetek írták az országjelentést

Létrehozva:

„Magyarország azon kevés tagállamok egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában, az ideológiai vitákban és a közvéleményben.” 

Az Európai Bizottság ma megjelent 2020-as jogállamisági jelentése abszurd és valótlan, így nem szolgálhat alapul semmilyen jogállamisági vitához az Európai Unióban, írja Varga Judit igazságügy-miniszter a Facebookon. „A jelentés koncepciója és módszertana elhibázott, forrásai kiegyensúlyozatlanok, tartalma megalapozatlan”, írja a miniszter, aki szerint a jelentés nem határoz meg referenciaértéket sem, „amely minden tagállamra nézve egyformán alkalmazható lenne”.

Mint írtuk, az Európai Bizottság közreadta a tagállamokról szóló jogállamisági jelentést, és rólunk azt állapították meg, gondok vannak az igazságszolgáltatással, a korrupcióval, a médiaszabályozással és -állapotokkal, valamint a fékek és ellensúlyok rendszerével – itt olvashatóak a megállapítások bővebben.   

„Elfogadhatatlan, hogy a jelentést valójában olyan szervezetek írták, amelyek a Magyarország ellen összehangolt politikai kampányt folytató, központilag finanszírozott nemzetközi hálózat részei. A jelentés magyar fejezete 12 civil szervezetre hivatkozik. Ezek közül 11 civil szervezet kapott az elmúlt években pénzügyi támogatást a Soros Györgyhöz kötődő Nyílt Társadalom Alapítványoktól”, írja Varga. 

A miniszter a kritikákkal szemben úgy látja, Magyarország azon kevés tagállamok egyike, ahol valódi pluralizmus érvényesül a médiában, az ideológiai vitákban és a közvéleményben. „A baloldali és liberális médiacsatornák által nagymértékben uralt nyugat-európai médiával ellentétben Magyarországon a konzervatív és kereszténydemokrata nézetek is eljutnak a nyilvánossághoz.”

Varga szerint: „A magyarországi helyzetre vonatkozó összes megbízható információ objektív és pártatlan elemzése csak arra a következtetésre vezethet, hogy Magyarországon az Európai Unió alapvető értékeit tiszteletben tartják, és a jogállamiság elve érvényesül.”

Legnépszerűbb cikkeink