Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Nagyvilág

Újra lehet menni hegyet mászni Nepálba

Létrehozva:

A nepáli hatóságok csaknem hét hónapi szünet után október 17-étől ismét adnak ki turistavízumot azoknak a külföldieknek, akik hegymászás céljából utaznak oda – jelentette be szerdán az idegenforgalommal is foglalkozó minisztérium.

A kormány március elején a koronavírus-járvány miatt függesztette fel a turistavízumok korlátlan kiadását, azóta csak valamelyik kormányhivatal ajánlása alapján utazhattak be külföldi turisták az országba.    

A minisztérium szóvivője elmondta, hogy azon országok állampolgárai, amelyekben nincsen nepáli nagykövetség, a nepáli határra érkezéskor kérhetnek vízumot, de minden külföldi csak úgy léphet be, ha bemutat egy 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet arról, hogy nem koronavírusos. Ezenkívül be kell mutatnia szállodai szobafoglalását, és a szállodába érkezésétől kezdődően hét napig önkéntes karanténban kell ott maradnia. A hétnapos karantén ötödik napján egy újabb PCR-tesztet kell elvégeztetnie magán. Ha ennek a tesztnek az eredménye is negatív, akkor a karantén után mehet hegyet mászni mondta a szóvivő.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink