Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Portugál bevándorlási tisztviselőket vádolnak azzal, hogy agyonvertek egy ukrán állampolgárt

Létrehozva:

Az incidens a bevándorlási hivatal egyik repülőtéri helyiségében történt, ahová a 40 éves férfit elkísérték, miután nem akarta elhagyni az országot.

Vádat emeltek a portugál bevándorlási hivatal három munkatársa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy halálra vertek egy érvényes vízum nélkül beutazó ukrán férfit a lisszaboni repülőtéren márciusban – közölte a portugál ügyészség szerdán.

A vádhatóság tájékoztatása szerint az incidens a bevándorlási hivatal egyik repülőtéri helyiségében történt, ahová a 40 éves férfit elkísérték, miután nem akarta elhagyni az országot.

Az ukrán férfi „felindultan” reagált a helyzetre, a bevándorlási hivatal munkatársai ezért lekötözték kezeit és lábait. Nem sokkal később a hatóság három másik munkatársa lépett a szobába, megbilincselték, majd összeverték a férfit, akit többször is megütöttek és megrugdostak. Az ügyészség szerint a gyanúsítottak  gumibotot is használtak, amikor bántalmazták őt.  Néhány órával később kihívták a mentőket, de a férfi még a helyszínen életét vesztette.

 „A vádlottak által alkalmazott erőszak számos traumás sérülést okozott, amelyek közvetlenül a férfi halálához vezettek” – közölte a vádhatóság.

 A három gyanúsítottat az incidenst követően őrizetbe vették és felfüggesztették, ellenük gyilkosság miatt emelnek vádat. Az eljárás megkezdésééig házi őrizetben vannak tekintettel a koronavírus-járványra.

 A portugál bevándorlási hivatal nem reagált megkeresésekre. A hatóság korábban közölte, hogy teljes körűen együttműködik a nyomozással és meghozták a szükséges fegyelmi intézkedéseket.

(MTI)

Legnépszerűbb cikkeink