Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Pintér: Az állampolgári fegyelemnek is köszönhető, hogy többé nem vagyunk korrupciógyanús ország 

Létrehozva:

Nagyot ugrott a nemzetbiztonsági ellenőrzések száma – a közbiztonság szilárd, mondta a belügyminiszter az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságában.

Magyarországon a közrend, a közbiztonság szilárd, kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes – hangsúlyozta a belügyminiszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának keddi ülésén, írja az MTI. Pintér Sándor miniszteri meghallgatásán kifejtette: nincs kritikus körzet, település vagy városrész, nincs no-go zóna Magyarországon.

A titkosszolgálatok 2019-es tevékenységét úgy értékelte, az Alkotmányvédelmi Hivatal kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A nemzetbiztonsági ellenőrzések száma 14 százalékos emelkedést mutatott, tavaly 12 ezer ilyen ellenőrzést folytattak le – ismertette Pintér Sándor. Kiemelte, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat tevékenységének és az állampolgári fegyelem növekedésének hatására Magyarország lekerült a korrupciógyanús országok általános listájáról. A Terrorelhárítási Központ 2019-ben 184 műveletben 232 embert fogott el, fegyverhasználatra egy alkalommal sem volt szükség – közölte a miniszter. (MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink