Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magyar fejlesztésű tüdővitamin-készítmény került a gyógyszertárak polcaira

Létrehozva:

Az Air7 hatóanyagainak összetételét a tüdő igényeinek kielégítésére állították össze. A tüdő vitaminjának megalkotását a pandémia hívta életre, hiszen a SARS-
CoV-2 egy légzőszervi vírus.

A táplálékkiegészítő nem gyógyír a betegségre, azonban abban egyetértés van az orvostársadalomban, hogy egészséges tüdővel jobb eséllyel indulunk a vírus ellen.
A tüdő vitaminja, azaz az Air7 szeptember elején került a Benu gyógyszergyárak polcaira, miután minden hatósági igazolást megszerzett. A Magyarországon fejlesztett és gyártott étrend-kiegészítőt úgy állították össze, hogy az a tüdő vitalitását biztosítsa. A készítményben a „kötelező” ACE-vitaminok mellett megtalálható a csodaszernek kikiáltott Q10 koenzim, mely egyrészt segíti a vér oxigénellátását, valamint erősíti az immunrendszert. Hasonló jó hírnévnek örvend  a Cordyceps sinensis magashegyi gombafaj kivonata, mivel ez az összes esszenciális aminosavat tartalmazza és többek közt például fokozza az adenozin-trifoszfát (ATP) termelődését, mely sejtjeink legfontosabb energiaforrása.
Ezen felül még és B 6 – és D3-vitamint, valamint rutint tartalmaz a készítmény.
A tüdő vitaminja
A D 3-vitamin kiemelten fontos a tüdő immunitásának szempontjából, erre több hazai szakember is felhívta a figyelmet, illetve nemzetközi kutatások is ezt támasztják alá. Természetesen mindez a világjárvány idején újból reflektorfénybe
került, és több tanulmány szerint jobb eséllyel indulunk a SARS-CoV-2 légzőszervi vírus ellen, ha megfelelő a D3-vitamin szintünk.
A Chicagói Egyetem professzora, David Meltzer arra jutott, hogy a D-vitamin hiányban szenvedők majdnem kétszerakkora eséllyel fertőződtek meg (21,6 százalék), mint akiknek normális volt a szintje (12,2 százalék). Jon Rhodes, a Liverpooli Egyetem professzor emeritusa a BBC-nek adott interjúban pedig a D3-vitamin gyulladáscsökkentő hatására hívta fel a figyelmet, melynek köszönhetően a szervezet immunreakcióját lehet visszafogni. Mindennek pedig az előrehaladott esetekben lehet szerepe. Alapvetően a gyulladások szervezetünk védekezésének részét képezik, ugyanakkor egy hipercitokinemia nevű jelenség léphet fel a súlyos betegeknél, mely során a gyulladást serkentő cikotin jelzőmolekulákból túl sok szabadul fel, ami tüdő súlyos károsodásához, és akár halálhoz is vezethet. Ugyanakkor a szakember itt is felhívta a figyelmet, hogy a kutatások még igen kezdetleges fázisban vannak.
Az egészséges tüdő fontossága
Szervezetünket a táplálékkiegészítők fogyasztása mellett úgy is ellenállóbbá
tehetjük, hogy odafigyelünk a pihenésre, vagy éppen kerüljük a dohányfüstöt. A
koronavírus elkerülésének alapszabályai azonban továbbra is a kontaktuskerülés,
a szájmaszk helyes viselése és a személyes higiénia fokozott betartása.
(X)
Advertisement

Legnépszerűbb cikkeink