Connect with us
Szent István Napok

Szent István Napok

Magyarország

Korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra az erdélyi szavazók

Létrehozva:

Matricával tudják igazolni, hogy választani voltak.

Korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra az állandó magyarországi tartózkodási jogosultsággal rendelkező román vagy kettős állampolgárok, ha azért utaznak Romániába, hogy részt vegyenek a vasárnapi önkormányzati választásokon.

Ezt Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára jelentette be pénteken. Videóüzenetét a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) osztotta meg a világhálón.

Az államtitkár elmondta: fontosnak gondolják, hogy minden érintett részt tudjon venni a voksoláson. Az operatív törzs ezért úgy döntött, hogy nem kerülnek karanténba Magyarországon azok, akik részt vesznek a választáson, és ezt a román személyi igazolványukra a szavazáskor ragasztott matricával tudják igazolni.

A szavazók és kiskorú gyermekeik vasárnap reggel 8 órától hétfőn reggel 9 óráig a magyar-román határ bármelyik átkelőhelyén korlátozások nélkül térhetnek vissza Magyarországra.

Romániában vasárnap tartják az önkormányzati választásokat, amelyeket a koronavírus-járvány miatt halasztottak júniusról mostanra.

(MTI)

 

Legnépszerűbb cikkeink