Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Listázta a külügyminisztérium a magyar újságírók külföldi útjait

Létrehozva:

Forrás: Shutterstock

A külügy sorosozással reagált arra a kérdésre, miért tették.

A Külügyminisztériumban listázták magyar újságírók külföldi szakmai útjait – írja a Telex közösségi oldalán. Magyar József, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) európai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára június 2-án írt levelet a külügynek. A címzettek között az Európai Unióban található magyar nagykövetségek szerepeltek, a levél a Telexhez is eljutott.

A levélben Magyar arról érdeklődött, hogy a nagykövetségek tudomása szerint a fogadó ország az elmúlt években szervezett-e szakmai látogatást, továbbképzést, tanulmányutat magyar újságíróknak, voltak-e ilyen látogatások. Ha igen, mikor történtek az utazások, milyen magyarországi médiumok képviselői vettek részt azon, és milyen fogadó országbeli lapokat, szervezeteket kerestek fel. A választ június 3-án 13:00-ig várták, a rövid határidőért Magyar elnézést kért a címzettektől.

A Telex részletes kérdéssort küldött a KKM sajtóosztályának. Túl azon, hogy mi volt az oka a sietségnek, kíváncsiak voltak, miért volt szükség egyáltalán ilyen lista összeállítására, valamint, hogy mihez kezdtek az összegyűjtött információkkal. A KKM a következő választ küldte: „A KKM, feladatából is adódóan mindent megtesz a magyar belügyekbe történő külföldi beavatkozások ellen, az ilyen támadások mögött a tapasztalatok szerint általában Soros-szervezetek állnak.”

Az adatbázis létrehozásának céljáról megkérdezték Menczer Tamást és Szijjártó Pétert is, de egyikük sem válaszolt.

Legnépszerűbb cikkeink