Kiemelt hírek

Közel 14 ezer aktív koronavírusos van Magyarországon

Published

on

Budapesten és Pest megyében él az új fertőzöttek többsége.

Hétfőre három újabb krónikus beteg férfi hunyt el, velük együtt 686-ra nőtt a koronavírus magyar áldozatainak száma. Az aktív fertőzöttek száma 13779 főre nőtt, ez több mint a májusi tetőzés hatszorosa.

A mai naptól kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is. Ugyancsak a mai naptól 23 óra után a vendéglátóhelyeket és szórakozóhelyeket be kell zárni.

Az iskolákban októbertől a tanároknak és a diákoknak csak testhőmérséklet-mérés után lehet belépni. Az Operatív Törzs 186 intézményben döntött a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről, amely 177 esetben egy-egy osztályt, 9 esetben pedig a teljes iskolát érintette.

Május óta nem voltak ennyien kórházban

Jelenleg 463 embert ápolnak kórházban koronavírussal, közülük 35-en vannak lélegeztetőgépen. Ilyen magas számra május óta nem volt példa.

A koronavírus.gov.hu összegzése szerint hétfőre újabb 876 fővel emelkedett a fertőzöttek száma, nagy részük a fővárosban, vagy környékén él. Budapesten 262 új fertőzöttet, Pest megyében 179-et, Győr-Moson-Sopron megyében 80-at azonosítottak az elmúlt napon.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version