Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Borzalmas tévedés történt, exhumálmi kell egy koronavírusban elhunyt férfi holttestét 

Létrehozva:

A romániai Nagykárolyon történt a borzalmas eset.

A romániai Nagykároly hullaházában szerdán elromlott a hűtő. A meghibásodás pillanatában három holttest is hevert ott, mindhárom ember a koronavírushoz köthető megbetegedésben hunyt el. Nem volt mit tenni: a holttesteket átszállították egy másik hűtőhelyiségbe.

Közben azonban az elhunytak nevét tartalmazó cédulák valahogy elkallódtak és senki sem tett újakat. Csütörtökön aztán megérkezett az egyik elhunyt családja. Koronavírushoz köthető elhalálozásokról lévén szó, természetesen nem mehettek be megnézni a holttestet, így temették el. Csakhogy nem a 80 éves hölgyrokon, hanem egy számukra teljesen idegen, 53 éves férfi földi maradványait helyezték végső nyugalomra.

A tévedésre akkor derült fény, amikor az 53 éves férfi hozzátartozói pénteken jelentkeztek az elhunytért. Azonnal riasztották a hatóságokat, hiszen most exhumálni kell a tévedésből már eltemetett férfit, hogy az emberi gondatlanság okán a hullaházban felejtett hölgy földi maradványai az őket megillető helyre kerülhessenek, a férfi hozzátartozói pedig megkapják az elhunyt rokont – írta a kolozsvári Főtér.

Legnépszerűbb cikkeink