Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Újabb tűz okozott pánikot a bejrúti kikötőben

Létrehozva:

Egy raktárban csaptak fel a lángok csütörtökön, alig több mint egy hónappal azután, hogy egy robbanás a földdel tette egyenlővé a kikötő egy részét.

A szóban forgó raktár a kikötő vámmentes övezetében található, és olajoshordókat, illetve gumiabroncsokat tárolnak benne. A tűzoltók megkezdték a lángok eloltását, a hadsereg pedig közölte, hogy helikopterekkel segíti erőfeszítéseiket. A helyszínen tartózkodnak a libanoni polgárvédelmi erők is.

A közeli irodaházakban tartózkodó embereket evakuálták. Több környékbeli önként fogta menekülőre.

A raktárból felszálló fekete füstoszlopot a város számos negyedéből látni lehetett.

Egyelőre nem tudni, hogy túlmelegedés vagy emberi mulasztás vezetett-e a tűzhöz. Az MTV helyi tévécsatorna értesülése szerint hegesztési munkák miatt kapott lángra a raktár.

George Kettaneh, a libanoni vöröskereszt főtitkára szerint nem kell attól tartani, hogy a mostani tüzet robbanás követi. A tisztségviselő úgy tudja, hogy egyelőre senki sem sérült meg.

Augusztus 4-én hatalmas robbanás rázta meg a kikötőt, amelyben legalább 190-en életüket vesztették, 6500-an megsebesültek, és mintegy 300 ezren váltak otthontalanná. A detonációt az okozta, hogy felrobbant 2700 tonna ammónium-nitrát, amelyet az illetékesek figyelmeztetései ellenére évek óta az egyik kikötői raktárban tároltak. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink